Consiliere psihologică .

consiliere psihologica

Consilierea psihologică este o intervenție psihologică în care o persoană specializată oferă ajutor, la cerere, persoanelor aflate într-o perioadă dificilă din viața lor. Aceștia se află într-un moment de criză, într-un impas, în ceea ce privește găsirea unor soluții la problemele cu care se confruntă pe plan personal sau profesional.

Asociația Britanică pentru Consiliere spune despre consilierea psihologică: “presupune existența unei persoane care are temporar sau permanent rolul de consilier și care oferă sau acceptă în mod explicit să acorde timp, atenție și respect uneia sau mai multor persoane, cu rolul temporar de client. Sarcina consilierii este de a oferi clientului oportunitatea de a explora, descoperi și clarifica moduri de a trăi valorificându-și resursele, ceea ce conduce la sentimentul de bine interior, îndreptându-se spre o cât mai bună existență.”

Consilierea psihologică se adresează adulților, copiilor, adolescenților și vârstnicilor deopotrivă. Consilierea se realizează fie prin consiliere individuală, fie prin consiliere de grup, de exemplu în cadrul grupurilor de suport.

Consilierea psihologică este similară psihoterapiei în multe privințe, însă există câteva distincții:

 • după gradul de severitate al tulburării clientului - consilierea este indicată pentru prevenirea apariției tulburărilor psihologice și se adresează persoanelor cu dezechilibre ușoare ale personalității, în timp ce psihoterapia acoperă un spectru mai larg de intervenție, ce cuprinde afecțiuni majore ale personalității
 • după natura problemelor cu care vine clientul - consilierea este indicată pentru problemele interpersonale care se pot rezolva prin luarea unor decizii în armonie cu propriile nevoi, dorințe și motive
 • după durată - consilierea este mai scurtă (6-10 ședințe),în timp ce psihoterapia poate dura și câțiva ani

Metodele și tehnicile utilizate sunt comune cu cele ale psihoterapiei. Orientarea terapeutică este cea care influențează pașii și etapele terapeutice. Scopul consilierii este de a-l face pe client să își folosească cât mai eficient resursele personale.

La final, ceea ce-ți oferă consilierea este „să te ajute să te ajuți singur”, căci doar noi suntem cei care putem să ne schimbăm.

Rolul nostru este de a vă ghida, de a merge împreună, de a fi acolo și de a vă ajută într-un mod activ să vă autodescoperiți.

Iată câteva dintre scopurile consilierii psihologice:

 • Asumarea responsabilităților pentru deciziile luate
 • Auto-cunoașterea și auto-descoperirea propriului potențial
 • Folosirea eficientă a resurselor interioare
 • Îmbunatățirea stării de sănătate fizică și psihică
 • Stare de bine interioară
 • Acceptarea de sine
 • Clarificarea conflictelor interioare
 • Creștere și dezvoltare personală

Abordarea noastră este una umanist-experiențială, holistică, integrativă și transpersonală, centrată pe analiză de simbol, auto-schimbare prin intermediul exercițiului provocator, improvizației și meditației creatoare cu suport art-terapeutic și expresiv.

Metoda P.E.U. (psihoterapia experiențială a unificării) utilizează puterea transfiguratoare a metaforei și a resemnificării experienței trăite, reconectând Egoul cu Sinele și stimulând procesele de unificare și integrare interne și externe.

Dacă și tu te regăsești în ceea ce am prezentat mai sus și îți dorești o mai bună claritate asupra vieții tale, te așteptăm cu drag la noi în cabinet.

Mediul este unul cald, liniștit și relaxat, cu psihologi bine pregătiți, deschiși spre nevoile tale.

Pentru mai multe informații și întrebări ne puteți contacta .