Psiholog Roxana Alecu .

psiholog roxana alecu

Namaste,

Încă din copilărie m-am intrebat cine sunt eu. Am crezut de foarte multe ori că mi-am gasit raspunsul la această intrebare, dar fix atunci, eram și mai departe de el.

Timpul, oamenii, evenimentele, gândurile și acțiunile mi-au revelat mereu ceva nou despre mine. Acum mă prezint în fața voastră mai întâi ca ființă umană, cu emoții, cu probleme, cu o mulțime de întrebări, dar mereu cu putere de a depăși momentele grele ce îmi provoacă suferință.

În toți acești ani, am învățat să fiu în contact cu propriile mele gânduri și emoții, să îmi ascult corpul, să accept existența suferinței în lume și să merg mai departe atunci când nu pot schimba nimic. Deși toate acestea le-am realizat datorită mie și dorinței de a evolua pe plan personal, ele nu ar fi fost posibile fără experiențele avute până în prezent.

Fiind mereu interesată de cum funcționeaza mintea umana, am ales sa studiez la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, din cadrul Universității din București. De aici am primit baza de care aveam nevoie pentru următorii mei ani de studiu în domeniul psihologiei.

După obținerea licenței în psihologie, mi-a fost publicată lucrarea cu titlul “Influența diferitelor tehnici de meditație asupra stresului ocupțional” în cartea “Mindfulness și optimizarea comportamentului profesional” a Editurii SPER.

Simțind că pentru o înțelegere mai profundă a naturii umane e necesar să privesc totul ca pe un întreg, mi-am dorit să înțeleg mai bine interacțiunea dintre minte, corp și spirit.

carte roxana alecu

Astfel, în călătoria mea m-am oprit timp de doi ani la Masterul de Studii Religioase - Texte și Tradiții al Facultății de Limbi și Literaturi Străine. Aici am avut oportunitatea de a studia și înțelege sistemul de funcționare a diferitelor culturi, religii și tradiții, precum creștinismul, iudaismul, islamul, taoismul, shamanismul, hinduismul, budismul etc.

Ceea ce nu v-am spus până acum este că am fost mereu atrasă de spațiul oriental, în special de studiul culturii indiene. A fost o plăcere să pot descoperi tainele și sensul profund din spatele cuvintelor sanskrite.

Pe parcursul acestui master m-am bucurat să descopăr o corespondență deosebită între învățăturile budiste și psihologia modernă. În paralel cu explorarea ființei umane din perspectiva spirituală, mi-am continuat pregătirea profesională printr-un program de formare complementară în Psihoterapie Experiențială și a Unificării (P.E.U.) la Institutul Societății de Psihoterapie Experiențială Română.

Astfel am dobandit un Certificat de consiliere psihologică - evaluarea și consilierea experiențială a copilului, adultului, cuplului și a familiei, precum și Avizul de liberă practică în consiliere psihologică, eliberat de Colegiul Psihologilor din România.

Destinația finală nu îmi este cunoscută, însă știu că nu o să ma opresc niciodată din a învăța, de aceea continui să citesc, să merg la conferințe, workshop-uri, la dezvoltare personală și să învăț de la voi în fiecare zi.

În timpul facultății mi-a venit ideea de a concepe un centru de psihologie holistică care să ofere șansa clientului de a-și începe propria călătorie spre autodescoperire, prin regăsirea înțelepciunii interioare, conștientizarea sinelui și aflarea scopului în viață. Mi-a placut mereu să privesc în jurul meu, să înțeleg cum funcționează realitatea în care mă aflu.

Acum visul meu a devenit realitate și îl trăiesc împreună cu voi, atunci când văd oameni mai fericiți, bucurându-se de viața pe care o au, capabili să găsească singuri cele mai bune soluții pentru problemele lor.

Cu iubire și recunoștință,

Roxana Alecu