Psihoterapeut Gina Ilie .

psihoterapeut gina ilie

Sunt Gina Ilie și dacă ar fi să îmi definesc statutul profesional, probabil că aș spune că sunt psiholog clinician, consilier psihologic și psihoterapeut experiențial centrat pe adult-cuplu-familie-copil, artterapeut și psihosexolog.

Am experiență și activitatea didactică la Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și în prezent sunt și doctorandă la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București.

Tema centrală a interesului meu actual, care reprezintă și obiectivul tezei de doctorat este: Identificarea factori psihologici implicați în declanșarea, menținerea, agravarea și remedierea astmului bronșic. Intervenție și evaluare psihologice.

Dacă ar fi să mă definesc ca ființă, persoană, om, femeie, mi-ar fi un pic dificil. De ce? Pentru că încă sunt în continuă dezvoltare personală și aleg să nu mă atașez de ceea ce „știu/aflu/cunosc” despre mine ca și cum ar fi suficent și bine delimitat.

Atât în viața personală, cât și în cabinet, folosesc metofora ca pe un instrument de explorare indirectă a experiențelor trăite de către mine/de către client, atât a celor prezente, cât și a celor trecute sau proiectate în viitor.

carte gina ilie

Este ca și cum, tu, cel care mi-ai permis să te însoțesc, te pregătești pentru o „re-naștere”, iar eu, asemenea unei moașe, îți ofer tot sprijinul necesar, securizant și încurajator, cu toate astea, neputând să nasc în locul tău, doar tu fiind responsabil de propria „re-naștere”.

Crezul meu psihoterapeutic este să experimentezi „aici și acum”, să explorezi, să-ți optimizezi propriul comportament și să-ți activezi propriile resurse, fiind conștient de tine. Nu vin către tine să îți ofer și impun corecții, ci încerc să creez alături de tine, propriile mecanisme psihologice prin care tu să obții anumite achiziții care îți pot satisface nevoia de a te conecta la interior și simultan, la exterior cu mediul tău natural și social.

Nu îți voi oferi soluții, ci te voi iniția în a descoperi, crea și evalua propriile soluții pentru că TU ești expertul în propria viață.

Și pentru a folosi o metaforă, nu îți voi oferi „pești”, ci te voi ajuta să devii pescar, dar ca orice pescar, tu poți pescui mai mult sau mai puțin în funcție de timp, loc, pricepere și răbdare.

Cu drag,

Gina Ilie