Psihoterapeut Alexandra Pană .

psiholog alexandra pana

Salut,

Numele meu este Alexandra Pană și sunt psihoterapeut! Pe fundal aud în cor câteva persoane “Bună Alexandraaa”, cam așa încep întâlnirile în grupurile de terapie pe care le mai vedem prin filme.

Nu au fost puține ipostazele în care am fost pusă în postura de a mă prezenta de-a lungul vieții și de fiecare dată am ales să o fac într-un mod cât mai creativ. De altfel, acesta consider că este unul dintre atuurile mele, creativitatea.

Sunt un om curios, căruia mereu i-a plăcut să descopere aspecte inedite ale vieții și ale minții umane.

Mi-am început cariera în lucrul cu oamenii acum mai bine de 10 ani, când am absolvit o facultate și un masterat cu profil economic, dar cât se poate de rapid mi-am dat seama că drumul meu se îndreaptă către ceva mult mai profund, așa că am hotărât să merg mai departe prin a studia psihologia și a mă îndrepta spre ceea ce numesc eu vocația mea în prezent, psihoterapia.

Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației cu specializarea Psihologie, mai apoi Programul de Masterat, intitulat în varianta lungă și fără prescurtări “Psihodiagnoză, Psihoterapie Experiențială Unificatoare și Dezvoltare Personală”.

A urmat apoi o formare mai scurtă, de un an, având ca obiect de studiu “Psihosexologia” în Institutului SPER. (Societatea de Psihoterapie Experiențială din România). Pe parcursul studiilor am efectuat o serie de stagii de practică în cadrul câtorva spitale din Capitală, dar și în cadrul D.G.A.S.P.C.

Apoi, am obținut Certificatul de Liberă Practică, având ca specializări Psihologia Clinică și Psihoterapia de la Colegiul Psihologilor din România, după care am înființat propriul meu cabinet unde ofer ca și servicii, consiliere psihologică și psihoterapie.

Un drum lung, care după părerea mea nu are final, doar poate fi îmbogățit cu experiențe, deoarece consider că această meserie reprezintă un izvor nesecat de cunoaștere și de lucru cu Sinele.

Mă consider norocoasă având privilegiul de a lucra la un nivel atât de intens cu oamenii și de a-i ajuta cât mai mult să cunoască și să se înțeleagă cât mai mult.

Cred cu tărie că viața este pe cât de frumoasă, pe atât de plină de provocări și este normal ca din când în când să avem nevoie de ajutor, pe care să nu ne sfiim să îl cerem. Lucrez atât individual cu adulții, cât și cu copiii și adolescenții, cu grupuri, ofer terapie de cuplu, dar și de familie acolo unde este cazul.

Îmi oferă o deosebită plăcere lucrul cu copiii, deoarece inocența și puritatea lor reprezintă mari atuuri în dezvoltarea și creșterea lor armonioasă și sănătoasă.

După câțiva ani de practică și lucru, pot spune că îmi iubesc profesia și drumul pe care l-am ales, iubesc natura, toate formele de artă, lucrurile mărunte care ne fac existența să conteze. Sunt un om simplu, fiică, mamă, îmi place să descopăr sensurile profunde ale vieții.

Munca pe care o fac îmi dă enorm de multă satisfacție, când observ progresul pe care îl au oamenii cu care lucrez.

Cu multă iubire,

Alexandra Pana