Psiholog Tatu Alexandra .

psiholog alexandra tatu

Buna,

La fel ca şi tine, şi eu am o poveste în spatele numelui meu. De fapt, cu toţii suntem protagoniştii vieţilor noastre. Mă numesc Tatu Alexandra şi dacă vreau să îmi descriu povestea în câteva cuvinte, ele sunt acestea: căutare, efort, obstacole, apreciere, imaginaţie, sinceritate, pasiune.

O viaţă (poveste) perfectă nu există. Încă de mică am căutat un drum al meu, ceva care să mă definească şi în același timp să îmi păstrez dorința de a cunoaște cât mai multe lucruri și perspective.

În această căutare au fost şi obstacole şi greutăţi, însă prin care am învăţat să apreciez viaţa, oamenii şi fiecare moment. Totuși, aceste obstacole mi-au dat șansa să văd ce este important pentru mine, ce îmi doresc să fac și ce îmi propun pentru viitor.

În iunie 2019 la Bookfest mi s-a îndeplinit visul, acela de a publica romanul meu de debut, Cheile Sinelui (editura Berg), un proiect la care am lucrat cu trup și suflet. 

Atunci când privești în tine găsești toate răspunsurile și asta am făcut și eu atunci când am avut propriile dubii.

Totodată, pot spune că această experiență m-a ajutat foarte mult să înțeleg, să empatizez, să am răbdarea necesară, să mă conectez la emoţiile şi gândurile mele.

Condiția umană este atât de complexă, devenind pentru mine un subiect important în tot ce scriu. 

carte alexandra tatu

Sunt de părere că noi ca oameni avem un potențial creativ şi de dezvoltare foarte mare, chiar dacă uneori este astupat de anumite trăiri sau experiențe. De aceea pot spune cu încredere că scrisul mă ajută și în meseria pe care mi-am ales-o.

Am absolvit facultatea de Psihologie și Științele Educației în cadrul Universității Bucureşti, continuându-mi formarea în Psihoterapia Experienţială a Unificării (P.E.U.) din cadrul Institutului SPER, fiind înscrisă și la masterul P.E.U tot la Universitatea din București.

P.E.U. reprezintă o metodă holistică, centrată pe analiza de simbol, dezvoltare personală şi autoschimbare prin intermediul exerciţiului provocator, improvizaţiei şi meditaţiei creatoare cu suport artterapeutic şi expresiv.

În încheiere, aș vrea să termin cu unul din citatele prin care îmi exprim încrederea în potențialul uman și asupra vieții: „Mereu vor fi lucruri frumoase în lumea în care trăim, atâta timp cât știm unde și cum să privim.” – Cheile Sinelui (editura Berg). 

Fie că suntem prinși în capcanele trecutului sau în viitorul nesigur, prezentul este cel care ne oferă cele mai concrete trăiri. În esență, „aici și acum” este tot ce avem de fapt.

Ce ar fi să privim dincolo de tot ce nu înțelegem sau nu acceptăm? Să vedem dincolo de barierele zidite uneori chiar de noi. Când nu judeci sau nu lași frica să triumfe, ești liber să vezi frumosul, bunul și extraordinarul din lume.

Cu drag,

Tatu Alexandra